Nationaldagen börjar vid Slottet

By on 2 juni, 2022
Bild: Länsstyrelsen Örebro län

Det publika nationaldagsfirandet i Örebro län börjar traditionsenligt vid Örebro Slott redan klockan 7.50 på måndagen.

Med Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband FMTIS i samverkan med Länsstyrelsen som arrangörer hissas flaggan prick klockan 8.00. Det inramas av nationaldagssång, tal av landshövding Maria Larsson, musik av Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan, sång av elever från Örebro kommuns kulturskola och – inte minst – morgonkaffe och smörgås i Slottsparken till dem som vill ha.

– Att i två år fått inleda nationaldagen utan publik flagghissning vid Slottet har känts tomt. Nu kan vi äntligen välkomna alla som vill vara med när vi till musik låter flaggan på taket gå i topp. Och bjuda på kaffe och smörgås. Äntligen en riktig nationaldag, säger landshövding Maria Larson som kommer att hålla ett kort tal.

Senare på eftermiddagen kommer också Maria Larsson att tala vid Hallsbergs hembygdsgård där Hallsbergs hembygdsförening håller i firandet.

På uppdrag av Rikskommittén Sveriges Nationaldag Huvudmän delar landshövdingen på nationaldagen ut fanor till föreningar som ansökt om att tilldelas en fana. I år får musikföreningen Blended Voices och idrottsföreningen Skyllbergs IK motta fanor.

Örebro
Örebronyheter

Källa Länsstyrelsen Örebro län

You must be logged in to post a comment Login