Ny gratis tjänst gör kalaset hållbart

Av på 1 november, 2019

För två år sedan tröttnade tre föräldrar i Helsingborg på att se sina och andras barn få födelsedagspresenter som aldrig användes och GeTillsammans grundades.

– Ett barn i Sverige har i genomsnitt 530 leksaker samtidigt som det pågår en samhällsdebatt om miljömedvetenhet och stresspåverkan i vårt samhälle. Är det inte dags att reflektera och agera mer hållbart, även på barnkalas? undrar Helen Lee som är en av tre grundare.

GeTillsammans är en digital tjänst där föräldrar kan skapa och skicka digitala inbjudningar, se vilka som kommer och samordna till färre presenter som barnet verkligen önskar sig, en slags crowdfunding för gåvor. Pengar till presenten swishas direkt från gästerna till värden, utan inblandning av GeTillsammans. Efter kalaset kan man även skicka tackmeddelande med bilder från kalaset.

– Om alla går ihop och köper en bra present som verkligen används slipper vi billiga plastleksaker som snart hamnar i våra hav, drar ner på onödig bilkörning och bidrar till viktiga hållbarhetsmål i dagens slit-och-släng samhälle, säger David Frick, medgrundare till GeTillsammans.

Tjänsten är helt gratis så att alla föräldrar kan använda verktyget som möjliggör ett mer hållbart kalas, samtidigt som det förenklar och sänker stressnivån för alla. På så sätt hoppas grundarna kunna öka medvetenheten om hållbarhet även för kalas.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: GeTillsammans.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in