Nytt stöd till länets folkhögskolor

By on 30 mars, 2023
Arkivbild

Nytt stöd till länets folkhögskolor bidrar till ett rättvist system. Sedan tidigare finns ett bidrag, det så kallade mobilitetsstödet, vars syfte är att underlätta studenters rörlighet så att de kan läsa vilka kurser och program de vill vid vilken folkhögskola som helst utan att hindras av geografiska gränser.

Efter beslut i regionala tillväxtnämnden utökas stödet vilket kommer länets folkhögskolor till nytta.

– Överenskommelsen om bidraget är bra, men det har en svaghet. Det omfattar inte de folkhögskolor som tar emot studenter från det egna länet och det vill vi nu åtgärda, säger Charlotta Englund (C), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

– Nu ger vi de rörelsedrivna folkhögskolorna och filialerna som finns i Örebro län rätt till mobilitetsstöd oavsett varifrån deras studenter kommer. Det gör systemet betydligt mer rättvist än tidigare, säger Joakim Carlsson (S), vice ordförande i regionala tillväxtnämnden.

– Vår ambition är att erbjuda ett system som är både rättvist och enkelt för så väl studenter som skolor. Genom att komplettera mobilitetsstödet med ett beslut om inomlänsstudier tar vi ytterligare ett steg mot det målet, säger Håkan Stålbert (KD), ledamot i regionala tillväxtnämnden.

Ekonomi | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login