Resedramatik inför Alla hjärtans dag

By on 6 februari, 2024
Arkivbild

Med Alla hjärtans dag runt hörnet och många par som planerar romantiska resor, presenterar Hotels.com en ny undersökning om vilka av våra partners vanor och beteenden på semestern som irriterar svenskarna mest, där omedelbar uppackning på hotellrummet ligger i toppen.

Över en tredjedel (35%1) av svenskarna menar att deras partner har specifika semestervanor och beteenden som endast visar sig när de reser tillsammans. Medan många ser vanorna som gulliga och charmiga (67%) och tycker att resandet har stärkt deras band med partnern (78%), tycker hela 15 procent att deras partners beteende är pinsamma eller irriterande i en så hög grad att det förstör deras resa.

Mer än var fjärde svensk (28%) erkänner att deras partners resebeteende avskräcker dem från att göra framtida resor tillsammans. Det kommer därför inte som en överraskning att 43 procent av svenskarna har bett sina partners att ändra sitt resebeteende. Vissa resor blir även minnesvärda av helt fel anledningar, 1 av 20 svenskar har nämligen gått så långt som att göra slut med sin partner under en resa.

Det mest avtändande resvanorna enligt svenskarna:

  1. Att packa upp det första man gör när man kommer till hotellrummet
  2. Att spendera för lång tid i badrummet
  3. Att inte läsa på om destinationen och låta mig agera turistguide
  4. Ändra temperaturen i hotellrummet utan att fråga
  5. Äta och dricka allt från hotellrummets minibar trots att det är dyrt

Den goda nyheten är att hotellens tjänster mildrar de mest irriterande semestervanorna: hälften av svenskarna anser att frukostbuffén (51%) och senare utcheckningstid (39%) lättar påfrestningarna av att resa med kräsna ätare och morgontrötta personer. Även daglig städning (32%) och uppackningsservice (15%) är räddaren i nöden för svenskar som delar rum med en stökig partner.

– Inget säger ’romantisk weekend’ som att kliva in på sitt hotellrum, förbereda sig för att dumpa väskorna och ge sig ut för att upptäcka…för att sedan se sin andra hälft börja packa upp. För att undvika frustrationen kan du dra nytta av hotellets tjänster på bästa sätt, så som att välja ett rum med uppackningsservice så att ni båda kan komma i väg direkt, eller sen utcheckning om din partner inte är en morgonmänniska. Ni kan också använda jämförelseverktyget i Hotels.com-appen där ni kan jämföra upp till fem hotell, så att ni kan hitta det perfekta hotellet för er, säger Melanie Fish, talesperson för Hotels.com.

Här är fem hotell med olika faciliteter och tjänster för att bryta irriterande semestervanor i städerna som svenska par mest ser fram emot att fira Alla hjärtans dag-helgen i2:

Nobis Hotel, Stockholm – perfekt för att undvika planeringstjafs

Nobis Hotel erbjuder en modern lyxvistelse i hjärtat av den livliga svenska huvudstaden. Glöm planeringstjafset och låt hotellets concierger hjälpa dig! Allt Stockholm har att erbjuda ligger inom bekvämt gångavstånd, och har ni inte bokat en romantisk middag kan personalen ge dig tips på hur du säkrar ett sista minuten-bord.

….

Clarion Hotel Post, Gothenburg, Göteborg – perfekt för en gömd tillflykt

Det underbara Clarion Hotel Post är beläget precis intill Göteborgs centralstation, vilket gör det till en idealisk plats för en romantisk helg. På 13:e våningen och 48 meter upp i Göteborgshimlen, ligger takpoolen som garanterar några av de bästa vyerna över staden. Utomhuspoolen är uppvärmd året runt, så att du kan njuta av ett skönt dopp oavsett väder.

….

The Cadogan, A Belmond Hotel, London – perfekt för den med stora sömnbehov

De som har särskilda sömnbehov behöver inte titta längre än till The Cadogan. Deras ”Sov concierge”-program, utvecklat i samarbete med en sömnspecialist, erbjuder ljudisolerade rum, sömnmeditation och en kuddmeny, så att nattupplevelsen kan skräddarsys för varje gäst. Sov gott.

….

Story Hotel Studio Malmö, Malmö – perfekt för frukostälskare

På Story Hotel Studio kan förälskade par vakna upp och direkt bege sig till Kasai in the Sky på 14:e våningen för att njuta av en läcker och kostnadsfri frukostbuffé med fantastisk utsikt över staden. Med nybakat bröd, ägg, våfflor och färsk frukt finnas det något för alla att njuta av.

….

Elite Stadshotellet Karlstad, Karlstad – perfekt för spa-äventyr

För den som letar efter en avkopplande fristad denna Alla hjärtans dag är Vana Spa på Elite Stadshotellet i Karlstad den perfekta platsen. Med pool, hamam, ångbastu och torrbastu skapas en fridfull atmosfär där par kan unna sig massage, duobehandlingar och ansiktsbehandlingar. Glöm inte att prova deras spa-bar och spendera tid framför den mysiga brasan.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Hotels.com
1Undersökningen genomfördes av One Poll i december 2023 och totalt deltog 1,000 svenska vuxna som har rest med en partner under ett förhållande.
2Data från Hotels.com baserat på svenska sökningar för vistelser 16–18 februari 2024 mellan 26 oktober 2023 och 23 januari 2024.

You must be logged in to post a comment Login