Så ser vaccinplaneringen ut vecka 28

Av på 9 juli, 2021
Arkivbild

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 2003 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Bokningen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

Under vecka 28 kommer Region Örebro län att vaccinera med 19 139 doser vaccin. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Nu är det personer som är födda 2003 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Bokningen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper. Det finns många lediga vaccintider under vecka 28 och vi rekommenderar alla som har möjlighet att påbörja sin vaccination.

Att ta både första och andra dosen är viktigt för att uppnå fullgott skydd och för att vi ska kunna fortsätta att öppna upp samhället.

De som kan boka tid för vaccination under vecka 28 är:

  • Du som är född 2003 eller tidigare
  • Du som är gravid och över 18 år kan boka tid för vaccination efter 12:e graviditetsveckan.
  • Remiss erbjuds till dig som tillhör en riskgrupp och om du fyllt 16 år men inte 18 år.

För unga med kronisk sjukdom gäller speciella rekommendationer. De som berörs får mer information via sin vårdkontakt.

Nästan 75 procent har fått första dosen vaccin

I Örebro län har 184 077 personer fått sin första dos vaccin och 115 563 personer den andra. Det innebär 74,4 respektive 47 procent av länets befolkning. Siffrorna kan komma att justeras i efterhand.

Hälsa | Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in