Tronskifte i boräntematchen under juli

Av på 5 augusti, 2020
Arkivbild

Juli månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos Landshypotek som det var mest fördelaktigt att förhandla bolån med 3-månaders bindningstid. Landshypotek erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,15%, vilket är 8 punkter lägre än föregående månad. På andra plats kom SEB med 1,25% och trea kom Skandiabanken med 1,28%. Bland Comboloans genomsnittsförhandlare så hade även där Landshypotek bäst erbjudande, med en genomsnittlig boränta på 1,21%.

Under juli månad visar statistiken från Comboloans medlemmar att Landshypotek återtar tronen med lägst bolåneränta från Swedbank som dominerat under hela våren med lägst bolåneränta med 3-månaders bindningstid.

Grafen nedan visar att räntorna för de 20% starkaste förhandlarna nu har en nedåtgående trend och det är tydligt att bolånen med kort bindningstid är på väg mot årslägsta.

– Comboloans medlemmar fick väldigt bra boräntor under juli. Trenden är helt klart nedåtgående och närmar sig faktiskt årslägsta, säger Fredrik Giers VD på Comboloan.

– Det har hänt massor med spännande saker på bolånemarknaden under sommaren, något vi skrivit om i vår bolåneblogg, och efter att Swedbank dominerat med lägst boränta under hela våren, får vi alltså ett tronskifte på förstplatsen mitt under sommaren, säger Fredrik Giers.

86% av Comboloans medlemmar valde rörliga bolån under juli.

Bolånebarometern visar att 70% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Comboloan

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in