Undersökning: Singelmän har bättre ekonomi än kvinnor

Av på 13 oktober, 2018

Mötesplatsens nya singelundersökning visar att fler män än kvinnor säger sig klara sig på en inkomst, 79% av männen uppger att de har möjlighet att lägga undan pengar varje månad.

När Mötesplatsen frågade sina medlemmar ”Klarar du dig på en inkomst” svarade 79% av männen ”Ja, jag kan även lägga undan pengar”. Färre, 64% av kvinnorna, svarade samma.

9% av kvinnorna svarade att de inte klarar sig alls på en inkomst. Resultatet kan bero på att kvinnor i genomsnitt tjänar mindre än män.

– Om man dessutom har genomgått en separation så är det tyvärr inte ovanligt att kvinnan är den som drar det kortaste strået, säger Emma Edespong från dejtingsajten Mötesplatsen.

Varje år resulterar cirka 30 000 giftermål i skilsmässa. Utöver det saknas siffror på hur många samboförhållanden som upphör varje år. När ett hushåll ska bli två kan bostadssituationen och privatekonomin bli ett hinder för många att komma vidare.

Det är förstås oerhört sorgligt om man som kvinna vill separera, men hindras för att man inte har råd, säger Emma Edespong.

Ekonomi | Regionalt
Örebroguiden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in