UNICEF och Marathongruppen inleder samarbete

Av på 18 oktober, 2017

UNICEF och Marathongruppen inleder samarbete – Bellmanstafetten byter namn och expanderar nationellt.

UNICEF Sverige och Marathongruppen inleder idag ett femårigt samarbete för att utveckla Sveriges största serie av företagsevenemang med idrottsfokus. Med grund i Bellmanstafetten som arrangerats av Marathongruppen i 32 år skapas arrangemang i fyra eller fem städer redan 2018.

Bellmanstafetten, som hittills endast genomförts i Stockholm, etableras i och med det nya samarbetet på flera orter och får ett nytt namn. Det nya namnet fastställs under hösten 2017. Under 2018 är planen att stafetten bland annat ska finnas i Göteborg, Örebro, Luleå och där arrangeras av lokala idrottsföreningar under augusti och september. Målet under samarbetsperioden är att arrangemanget ska finnas på ett 20-tal orter i Sverige.

Vi är otroligt glada och stolta över att ha UNICEF Sverige med oss på denna resa, säger Marathongruppens VD, Daniel Almgren. Bellmanstafetten har alltid stått för positiva värden som ett hälsosamt och glädjefyllt alternativ till klassisk företagskonferens, och en positiv effekt på folkhälsan som genererat bidrag till föreningsidrotten. Med alla dessa värden intakta kommer vi nu i och med detta samarbete dessutom att göra gott för utsatta barn över hela världen. Den nationella expansionen kommer att ge oss ännu bättre möjligheter att både stödja UNICEF och öka omfattningen av övriga positiva värden.

Samarbetet med Marathongruppen är ett led i UNICEFs satsning på idrott, både i syfte att samla in pengar och i att öka kunskapen om barns rättigheter i nya målgrupper. Marathongruppen skänker 125 kronor per deltagande lag till UNICEFs verksamhet för barns rättigheter i världen. I takt med att arrangemanget växer skapas goda förutsättningar till ökade intäkter för UNICEF.

– Vi är mycket glada över att Marathongruppen väljer att stödja UNICEF. Miljontals barn drabbas just nu av krig, konflikter och katastrofer. Tack vare bidrag som detta från Marathongruppen kan vi nå de mest utsatta barnen. Dessutom ger det nya samarbetet oss en bra plattform att informera och utbilda ungdomsledare i barnkonventionen som bland annat handlar om bans rätt till lek, vila och fritid, säger Annika Bränning, UNICEF Sveriges chef för företagssamarbeten.

Sport | Friidrott
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in