Volvo Car Sverige ser en ökande försäljning

Av på 8 september, 2018

Bilmarknaden i Sverige fortsätter att vara sval efter toppnivåerna i juni, Volvo Car Sverige gör återigen ett förväntat resultat för augusti. Totalt för året ligger marknadsandelen på 20,27 procent. Och försäljningen för hösten har börjat ta fart.

I dag presenterade branschorganisationen Bil Sweden registreringssiffrorna för augusti månad. Och bilmarknaden i Sverige fortsätter att ligga på låga nivåer.

Vårt mål är att sluta året som marknadsledare med 20 procent i andel. Nu kan vi också se att efter toppen i juni börjar marknaden så långsamt att återhämta sig, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige. Augusti månad är också historiskt en månad med färre registreringar för oss. Våra fabriker har varit stängda. Hela Sverige har varit semesterstängt.

Totalt för augusti månad registrerades 3082 Volvobilar. Och i topp bland Volvobilarna ligger Volvo V60. Därefter följer Volvo V90 och XC40.

Vi kan se nu att våra orderböcker börjar fyllas på där efterfrågan är stor på flera av våra bilar, det gäller såväl nya V60, som V90 XC60 och XC40, säger Jessica Span.

Snart är också Volvo Cars totala modellprogram komplett sett till alla nybilslanseringar som skett de senaste åren. Det innebär många nya modeller för de svenska kunderna att välja mellan där nya V60 är den senast lanserade bilen.

Det kommer att bli en spännande höst för oss. Vi har ett mycket starkt och attraktivt modellprogram att erbjuda. Vi har faktiskt också en bil till att lansera innan året är slut, säger Jessica Span.

Ekonomi |Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in