Boken som botar svenskarnas okunskap om pensionen

Av på 10 februari, 2019

Hela sju av tio uppger att de har liten eller ingen kunskap alls om pensionssystemet och hur det fungerar, och bara drygt hälften tar del av vad de själva beräknas få i pension. Det visar en undersökning som Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna. I februari kommer de orangea kuverten dimpa ner i brevlådan – bli en av dem som öppnar det!

Vad gör du när pensionssparande kommer på tal? Lämnar rummet? Börjar skrolla på telefonen? Passar på att hämta kaffe?

De allra flesta av oss undviker helst att prata om pensionssparande. Eller ens tänka på pensionssparande.

”Jag är själv inget undantag”, skriver Ola Lauritzson i sin nya bok Bli miljonär som pensionär.  ”Fram tills att jag började skriva den här boken tyckte jag ämnet var ohyggligt avskräckande. Och det trots att jag har ett närmast osunt intresse för aktier och ekonomi med en magisterexamen i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Om jag tycker att frågan är tung – hur svårbegriplig kan den inte upplevas av andra?”

I Bli miljonär som pensionär tar Ola Lauritzson tjuren vid hornen och på sitt sedvanligt underhållande och vassa sätt reder han ut begreppen och vad du verkligen behöver ha koll på när det gäller pensionssparande. Och utöver att förklara allt du behöver veta om dagens pensionssystem visar Ola även hur du i tio steg maxar din pension – för att bli miljonär som pensionär!

Ola Lauritzson har en magisterexamen i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och sitter i Aktiespararnas förbundsstyrelse. Aktier och ekonomi har alltid varit hans stora intressen och hans senaste bok Aktier – 3 steg till ekonomiskt oberoende blev snabbt en bästsäljare. Ola Lauritzson har även skrivit en rad uppskattade böcker om GI-dieten.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in