Här är de 13 nominerade till Radiosportens Jerringpris 2021

By on 26 november, 2021
Armand Duplantis - förra årets Jerringspristagare på Idrottsgalan.

Efter ett starkt sportår är det nu klart vilka 13 som är nominerade till Radiosportens Jerringpris 2021, nu är det upp till svenska folket att rösta på sin favorit och gallra ut de åtta bästa.

Vem som slutligen får ta emot det prestigefyllda priset avgörs på Idrottsgalan som direktsänds i Sportextra i P4 och i SVT 1 måndagen 17 januari.

Nu startar alltså första röstningsomgången där de 13 ska bli åtta kandidater den 21 december och gå vidare till omröstningens andra del.

– 2020 var ju kraftigt påverkat av coronan, men 2021 har varit ett oerhört intensivt idrottsår med exceptionellt många svenska framgångar, så det var svårt att plocka ut kandidaterna i år, säger Radiosportens chef Markus Boger.

De nominerade till Radiosportens Jerringpris 2021:

 1. Tove Alexandersson, orientering – fem VM-guld
  .
 2. James Blomgren, bowling – VM-guld
  .
 3. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling – VM-guld och OS-silver
  .
 4. Damlandslaget, fotboll – OS-silver
  .
 5. Armand Duplantis, friidrott – OS-guld
  .
 6. Isabelle Haak, volleyboll – en av världens allra bästa
  .
 7. Hopplandslaget, ridsport – OS-guld
  .
 8. Philip Jönsson, skytte parasport – guld i Paralympics
  .
 9. Anna Nordqvist, golf – vann British Open
  .
 10. Nils van der Poel, skridsko – två VM-guld
  .
 11. Martin Ponsiluoma, skidskytte – VM-guld
  .
 12. Daniel Ståhl, friidrott – OS-guld
  .
 13. Jonna Sundling, skidor – två VM-guld

Fakta om röstningen

Röstningen i den första omgången är nu öppen för telefonröster och på Radiosportens webb: http://sverigesradio.se/jerringpriset – där finns även röstningstelefonnumren och motiveringarna till de olika kandidaterna.

Det går även att rösat via SVT:s Duo-appen. Att ring-rösta kostar 9,90 kronor per samtal (plus ev. trafikavgifter) och bidrar till Idrottsgalans och Radiohjälpens insamling för att motverka psykisk ohälsa.

Den 21 december meddelas vilka åtta kandidater som går vidare till omröstningens andra del. Radiosportens Jerringpris delas ut till vinnaren på Idrottsgalan den 17 januari.

Nöje, Sport | Sverige
Örebronyheter

Källa Idrottsgalan
Om Radiosportens Jerringpris
Radiosportens Jerringpris delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv. Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare och ett obegränsat antal gånger av samma vinnare. Radiosportens redaktion utser kandidaterna och vinnaren röstas fram av svenska folket. Radiosportens Jerringpris instiftades 1979 till minne av Sveriges Radio-medarbetaren Sven Jerring.
Läs mer om Radiosportens Jerringpris här: https://sverigesradio.se/jerringpriset

You must be logged in to post a comment Login