Kommuninvest lånar upp 500 miljoner euro i ny grön obligation

Av på 24 mars, 2022

Kommuninvest lånade idag upp 500 miljoner euro (ca 5,2 miljarder svenska kronor) i en ny grön obligation med förfall 2029-09-01. Det var den 15:e gröna transaktionen så långt.

Detta är den första obligation som emitterats i euro sedan Kommuninvests beslut 2019 om att etablera tre strategiska upplåningsmarknader: svenska kronor, USD och euro.

Investerarintresset var starkt. Orderboken omfattade fler än 60 investerare, med bud på totalt över 1,8 miljarder euro. Transaktionen prissattes 4 baspunkter under swapräntan.

Kommuninvest har nu totalt ca 61 miljarder kronor utestående i 8 gröna obligationer. Utöver dagens euro-obligation är fem av dem i svenska kronor och två i USD.

– Våra gröna obligationer fortsätter att möta stor efterfrågan från investerarna. Tidigare har vi skött vår gröna upplåning i svenska kronor och USD. Att vi idag gjorde en mycket positiv grön transaktion i vår tredje strategiska marknad, euro, var ett bra steg i rätt riktning. Vårt gröna obligationsprogram, som nu inkluderar fler än 500 gröna investeringsprojekt, är en viktig faktor i det dynamiska hållbarhetsarbete som bedrivs inom kommunsektorn, säger Tobias Landström, biträdande chef för Skuldförvaltning på Kommuninvest.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: Kummuninvest

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in