Så ser vaccinplaneringen ut inför vecka 18

Av på 30 april, 2021
Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

Under vecka 18 kommer Region Örebro län att vaccinera med 13 000 doser vaccin på vaccinationsmottagningarna. Vaccinet fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Personer som är födda år 1961 och tidigare är i den prioriterade grupp som erbjuds vaccin och kan boka tid. Även vårdpersonal som arbetar nära patienter erbjuds vaccin.

Nu gör regionen en satsning för att vaccinera färdigt personer som är äldre än 65 år. Måndag till fredag reserveras 5 000 telefontider enbart för den gruppen och telefonbokningen kommer endast att vara öppen för dem som är födda 1956 och tidigare. Andra prioriterade grupper ska boka digitalt via 1177.se.

Samtidigt som vaccinationen av de prioriterade grupperna som vaccineras nu pågår planerar regionen för nästa steg.

– Nu planerar vi för nästa grupp i fas tre, då ska personer som är i riskgrupp erbjudas vaccin. Det är inte aktuellt att öppna för nästa grupp förrän vi ser att merparten av dem som erbjuds vaccin nu har en tid för vaccinering, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

De här vaccineras nu

De som kan boka tid för vaccination under vecka 18 är:

  • Du som är född 1961 eller tidigare.
  • Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.
  • Du som arbetar i hemsjukvård eller i hemtjänst.
  • Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS, har boendestöd eller personlig assistans.
  • Du som arbetar på särskilda boenden, som boendestödjare eller personlig assistent.
  • Vårdpersonal som arbetar vårdnära.

Så många har fått första dosen vaccin

I Örebro län har 83 461 personer fått sin första dos vaccin och 30 075 personer den andra. Det innebär 34,16 respektive 12,3 procent av länets befolkning. Siffrorna kommer att justeras upp eftersom den vaccinering som kommunerna gör rapporteras in i efterhand.

Hälsa | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa:Region  Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in