Skapa nya hälsosamma vanor i höst

By on 28 september, 2023
Arkivbild

Skapa nya hälsosamma vanor i höst, du också. Träning av kondition, styrka och balans är viktigt för att bibehålla god hälsa när man blir äldre. Därför erbjuder Örebro kommun under hösten fler hälsofrämjande aktiviteter på kommunens mötesplatser för seniorer.

Känns det svårt att komma igång? Då kan du mjukstarta med hälsobingo!
 
Örebro kommun har flera mötesplatser för seniorer, och nu under oktober är ett bra tillfälle att besöka någon av dem. Här kan man träffa andra för en pratstund, ta en kopp kaffe och delta i olika hälsofrämjande aktiviteter.

Under oktober kan du även testa din balans och styrka, gå på inspirerande föreläsningar, delta i balans- och styrketräning, gymnastik, testa goda och proteinrika mellanmål och utmana dig själv i trapputmaningen och Hälsobingo.

– Vi vill hjälpa seniorer att bli mer hälsosamma, många vet inte hur de ska börja. Så vi tog fram en bingobricka med hälsotips, för att inspirera på ett kul sätt. Det var förra året, i år är Seniorhöst tillbaka med en ny bingobricka och nytt program med många extra aktiviteter ute på träffpunkterna, tipsar Sofia Alfredsson, seniorlots på Frivillig och hälsofrämjande enheten.

Seniorhöst ordnas av Örebro kommuns Frivillig och hälsofrämjande enhet i samarbete med RF-SISU och Region Örebro län.

En nyhet i årets program är fler samarbeten med föreningslivet, Friskis & Svettis, Örebro Bangolfklubb, Hälsobro, KIF och PRO city, Örebro Simallians och de prova-på-aktiviteter som de ordnar för dig som är senior.

Starta hösten med trapputmaningen

Onsdagen den 4 oktober är du varmt välkommen till någon av uppstartsträffarna. Man fikar och går i trapporna tillsammans, utmaningen är att gå 100 trappsteg om dagen, och man delar ut bingobrickor till Hälsobingon och foldern Seniorhöst.

Starta hösten med trapputmaningen

Onsdagen den 4 oktober är du varmt välkommen till någon av våra uppstartsträffar. Man fikar och går i trapporna tillsammans, utmaningen är att gå 100 trappsteg om dagen, och man delar ut bingobrickor till Hälsobingon och foldern Seniorhöst.

Tid och plats:

  • 4 oktober kl. 10.30–12 Brolyckan, Tulegatan 8–12.
  • 4 oktober kl. 13–14.30 Krämartorget vid Drottninggatan 29.

Hälsa | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login