Plug-in hybrider leder försäljningen av miljöbilar för Kamux

By on 7 november, 2021

Efterfrågan på begagnade miljöbilar är högre än någonsin och hos bilhandlaren Kamux har försäljningen av dessa ökat med otroliga 130 procent under ett år. Allra störst är trycket på Plug-in hybrider. Men eftersom marknaden fortfarande är ny för en hel del kunder är frågorna många.

Kamux delar nu med sig av sina viktigaste tips och ger samtidigt svar på några av de vanligast förekommande frågorna.

I takt med att svenskarna blir mer miljömedvetna och anammar ett hållbarhetstänk ökar också efterfrågan på miljöbilar i snabbare takt än någonsin. Detta bekräftar nya försäljningssiffror från Kamux. Störst är efterfrågan av Plug-in hybrider.

– Att fler väljer bort bensin och diesel är ett faktum. Vi har därför gjort en storsatsning för att kunna erbjuda en variation av både elbilar och elhybrider. Nyligen lanserade vi Kamux Green, en hel avdelning i vår megabutik på Hisingen i Göteborg helt dedikerad till miljöbilar. Vi är övertygade om att intresset kommer fortsätta öka i snabb takt och våra ambitioner är att vara bäst i branschen när det kommer till såväl utbud som expertis, säger Tommi Iiskonmäki, vd Kamux.

Kamux tre populäraste Plug-in hybrider under 2021

  1. Mitsubishi Outlander PHEV
  2. Volvo V60
  3. Volvo XC 90

….

Kamux viktigaste tips för dig som vill gå över till el

Så vad behöver du egentligen veta inför övergången till eldriven bil? Det finns några enkla men viktiga saker att ta i beaktning inför ditt köp.

….

Elbil eller Plug-in hybrid?

Hos Kamux är det främst Plug-in hybrider som ökar i popularitet. Vad som är bästa valet för dig beror däremot mycket på hur bilen kommer att köras. En Plug-hybrid passar perfekt för dig som bor i en storstad där stor del av körningen består av start-stopp-trafik. Då är det elmotorn som gör mestadels av jobbet och därför sparar du bensin. Har du däremot längre sträckor att köra i din vardag är elbilen att föredra. Detta eftersom hybriden går över till att använda bränsle vid långa sträckor.

….

Laddbox

Trots att det faktiskt går att använda ett vanligt uttag för att ladda bilen är det absolut inget att rekommendera! Risken med att använda ett vanligt uttag är att belastningen blir för hög och kablarna för varma. I värsta tänkbara fall kan detta leda till brand. Därför ska du alltid låta en elektriker installera en laddbox som du använder för att ladda bilen. Bor du i lägenhet kan det vara något svårare att få en plats med laddbox. Kontakta fastighetsföreningen för att hitta en lösning.

….

Utomhustemperaturen påverkar batteritiden

När det är låg temperatur ute arbetar bilen för att få det varmt för föraren. Detta påverkar batteritiden och är viktigt att ta i beaktning innan du ger dig ut. Värm upp bilen medan den står parkerad och har elkabeln i. På så sätt har du rätt temperatur från start och bilen behöver inte arbeta lika mycket med värmen under körningen.

….

Smidigt att serva

En vanlig misstro är att det är dyrare att serva en elbil. Men faktum är att elbilar kräver mindre service eftersom elmotorn har få rörliga delar. Detta betyder också att elbilen har lägre underhållskostnader. Elmotorn är så gott som servicefri eftersom den inte kräver exempelvis olja eller tändstift. Därför blir även servicekostnaderna lägre.

Sverige
Örebronyheter

Källa Kamux

You must be logged in to post a comment Login