SBAB höjer sparräntan till 2 procent

By on 17 november, 2022
Arkivbild

SBAB höjer sparräntan för privatkunder med 0,5 procentenheter till 2 procent. Förändringen träder i kraft idag torsdag 17 november.

Förändringen innebär att SBAB fortsatt erbjuder högst sparränta utan bindningstid av landets större banker.

– Räntorna på bolån har fortsatt uppåt under hösten och allt talar för att den utvecklingen kommer att fortsätta framöver. Och när räntorna går upp så tycker vi att det är självklart att det ska löna sig att ha pengar på sparkonto. Med det kostnadsläge vi har i samhället idag så är det dessutom många som har insett det viktiga i att ha en privatekonomisk buffert placerad tryggt och lättillgängligt. Vi erbjuder samma ränta till alla oavsett storlek på insatt kapital och utan krav på att låsa pengarna en viss tid, något som uppskattas mycket av våra kunder, säger Mikael Inglander, VD på SBAB.

Privatkunder hos SBAB har fri flytträtt och fria uttag utan någon bindningstid. Insatta medel hos SBAB omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att sparbelopp upp till 1 050 000 kronor är skyddade av staten genom Riksgälden.

I samband med denna höjning för privatkunder höjer SBAB även inlåningsräntan för bostadsrättsföreningar och företag med 0,25 procentenheter.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: SBAB

You must be logged in to post a comment Login