Sök jobb utan att bli bortvald på namn och bild

Av på 31 oktober, 2017

Nu går det att söka jobb utan att bli bortvald på namn eller bild. Det är bemannings- och rekryteringsföretaget TNG som nu väljer att anonymisera jobbsökares namn för sina rekryterare, samt stoppa möjligheten att bifoga bild till en ansökan. Syftet är att undvika omedveten diskriminering i urvalsfasen och är ytterligare ett steg i utvecklingen av TNGs fördomsfria rekryteringsprocess.

Ny svensk forskning av Sima Wolgast, Lunds universitet, visar att det fortfarande är svårt för personer med utländska namn att bli bedömda efter kompetens vid jobbsökande. En annan studie från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering visar att det redan i 40-årsåldern blir svårare att få jobb.

Men den här typen av diskriminering på arbetsmarknaden kan förhindras genom en fördomsfri rekryteringsprocess. För att ge fler chansen att bli rättvist bedömda när de söker lediga jobb väljer nu rekryterings- och bemanningsföretaget TNG att anonymisera namnet på jobbsökare i första urvalsfasen. Dessutom går det inte längre att ladda upp en bild med en ansökan – allt för att motverka indirekt och omedveten diskriminering.

Inga sökande väljs bort på felaktiga eller diskriminerande grunder 
Det innebär att TNG:s rekryterare utgår från resultatet av objektiva arbetspsykologiska tester (genomförs på alla sökande innan rekryterare läser CV), kompetensfrågor och motivationstexter innan de väljer vilka CV de ska läsa. De kandidater som sedan får högst matchningspoäng (vägd bedömning) går vidare i rekryteringsprocessen. Det gör att inga sökande väljs bort på fel grunder så som utseende, ålder, kön eller namn.

Redan i våras tog vi bort det personliga brevet och möjligheten att registrera ålder för jobbsökande och nu fortsätter vi arbetet mot diskriminering och fördomar genom att även ta bort namn och bild. En bild kan annars avslöja en mängd information som inte är relevant för jobbet som ska utföras, säger Anna Rydbacken, produktägare av TNG:s rekryteringsprocess.

TNG arbetar löpande med att utveckla sin fördomsfria rekryteringsprocess med visionen att se bortom det uppenbara och bidra till en hållbar arbetsmarknad.

Regionalt
Örebronyheter

Källor: Avhandlingen ”How does the job applicants’ ethnicity affect the selection process?: Norms, Preferred competencies and expected fit” Sima Wolgast, Lunds universitet. Rapporten ”Påverkar arbetssökandes ålder och kön chansen att få svar på jobbansökan? Resultat från ett fältexperiment” från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering. 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in